top of page

Animatie & infographic Amsterdam UMC: Open over proefdier(vrij) onderzoek
Bij Amsterdam UMC zet men zich al jaren in om dierproeven te vervangen door proefdiervrij onderzoek. Grote stappen zijn gemaakt. Modellen en technieken ter vervanging van proefdieren worden steeds beter.

Mooi. Maar, helaas zijn studies in proefdieren voor het bestuderen van een groot aantal ziektes en de ontwikkeling van nieuwe medicijnen nog steeds nodig.

Zolang proefdieren nodig zijn om onderzoek te doen, krijgen ze bij Amsterdam UMC een zorgvuldige behandeling zoals vastgelegd in de Wet op de dierproeven.


Amsterdam UMC is open over het onderzoek dat ze verrichten in proefdieren en in patiënten en waarom het zo belangrijk is.

Amsterdam UMC staat voor die openheid en geeft daarom graag uitleg over de huidige modellen en het tempo waarin proefdiervrije modellen worden ontwikkeld en geoptimaliseerd.


Eén van de manieren om dit te doen is onderstaande, samen met Studio Noord ontwikkelde, animatie en bijbehorende infographic. Kijk voor meer informatie op: https://www.amsterdamumc.org/nl/proefdieren.htm----------


Concept, animatie, illustratie: Johan van Zanten

Ontwerp advies: Frits Schiphorst

Voice-over: Pieternel Pouwels Met medewerking van en dank aan, bij het Amsterdam UMC: Leonie Duijvenvoorde Jolanda van der Velden Stan van de Graaf #animatie #infographic #proefdieronderzoek #amsterdamumc
Comments


Zoeken op tags
bottom of page