top of page

Animatie voor tentoonstelling De mooiste stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan


In het Amsterdam Museum was de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ te zien.

Tot vlak voor zijn overlijden werkte burgemeester Eberhard van der Laan aan een tentoonstelling over zijn geliefde stad. Met ruim 80 foto’s en voorwerpen uit de collectie van het Amsterdam Museum en het Stadsarchief maakt Van der Laan duidelijk hoe Amsterdammers in het verleden omgingen met de uitdagingen die horen bij snelle groei en economische bloei. Hij hoopte hiermee een aanzet te geven tot een goed gesprek over de toekomst van de stad. Bij hoge uitzondering is voor deze tentoonstelling de gehele Amsterdam Galerij beschikbaar gesteld.

Een ‘schaalsprong’ noemde Van der Laan het. De groei van Amsterdam is altijd in sprongen gegaan. In opdracht van Amsterdam Museum kreeg Studio Noord de eervolle opdracht om voor deze tentoonstelling zo kort en aansprekend mogelijk de groeisprongen van verleden, heden en de toekomst van Amsterdam te verbeelden in een animatie. Concept, artwork en animatie door: Johan van Zanten

Overleg/feedback: Laura van Hasselt, Olivier Heiligers Geluidseffecten: Arjen Schut

Zoeken op tags
bottom of page